Muggen: om gek van te worden! Het lijkt alsof ze altijd een manier vinden om toch te steken. En door het gezoem in de nacht slaap je ook minder lekker. Wil je een muggenbeet voorkomen? Of ben je benieuwd hoe je een muggenbult kan behandelen? Lees dan gauw dit artikel!

Waarom jeuken muggenbeten?

Een muggenbeet (of muggensteek) wordt veroorzaakt door een vrouwelijke mug. Zij heeft namelijk bloed nodig voor de rijping van haar eitjes. Om ervoor te zorgen dat ze het bloed kan opzuigen, spuit ze speeksel in het bloed van haar slachtoffer. Hierdoor ontstaat een muggenbult, wat erg kan jeuken. Door de jeuk is de verleiding groot om te gaan krabben. Probeer dit zo min mogelijk te doen, dit verergert namelijk de jeuk.

Muggenbeet herkennen

Als een mug je net heeft gestoken ontstaat er een wit plekje op de plek van de steek. Dit verandert al snel in een jeukende bult en in sommige gevallen kan de huid zelfs rood worden.

Muggenbeet voorkomen

Zo’n vervelende beet wil je liever voorkomen. Onderstaande tips zullen je daarbij helpen:

  • plaats horren in de ramen en deuren van jouw huis. Zo houd je muggen buiten de deur!
  • gestoord worden tijdens een heerlijke nachtrust is niet fijn en al helemaal niet door een mug. Hang een klamboe op boven je bed om een muggenbeet te voorkomen. Pluspunt: Geen gezoem meer in de nacht
  • een vliegenmepper is een handige manier om muggen te bestrijden. Geen zorgen: Muggen zijn geen snelle vliegers dus je slaat niet gauw mis
  • bedek de huid zo goed mogelijk als je naar buiten gaat. Zo kunnen muggen minder makkelijk bij jouw huid komen
  • Probeer de huid zoveel mogelijk te bedekken. Hierdoor is het lastiger voor muggen om bij je huid te komen. Smeer dan jouw huid in met Azaron Anti-Muggenstick 20% DEET2 Zo houd je die vervelende muggen wel op afstand!
  • Sommige soorten muggen kunnen ziektes overdragen. Deze muggen komen voornamelijk voor in tropische en/of beboste gebieden. Ook komen ze voor in waterrijke landschappen. Ga je naar dit soort gebieden? Dan is het verstandig Azaron Anti-Muggenspray 50% DEET2 te gebruiken. De geur van DEET, maakt het moeilijker voor muggen om jou te vinden

Azaron Anti-Muggen 20% Deet Stick2

Bekijk Azaron Stick

Muggenbeet behandelen

Heeft een mug jou gestoken? Vervelend! Maar je kan de klachten wel verzachten. Hieronder vindt je drie stappen om de muggenbeet de behandelen:

Stap 1: Niet krabben
We blijven het herhalen: blijf van de muggenbult af! Probeer zo min mogelijk te krabben en je zal zien dat de plek van de beet sneller zal genezen.

Stap 2: Koel de bult
Koel de bult met een ice-pack of een natte doek.

Stap 3: Verzacht de jeuk
Verzacht de jeuk met Azaron Crème1 of Stick1

Bekijk Azaron Crème1

1 Azaron Crème en Stick zijn geneesmiddelen. Ze bevatten tripelennamine HCl. Lees voor gebruik de bijsluiter.
2 Gebruik insectwerende middelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.

Ben je gestoken door een ander insect of beest? Lees hier meer over de verschillende soorten insectenbeten.